MM logo red
Er is geen beschrijving van de afbeelding

Recept: moelleux au chocolat

Amina29 NOVEMBER 2024
Er is geen beschrijving van de afbeelding

Moelleux au chocolat maken lijkt misschien ingewikkeld, maar met een airfryer is het juist heel eenvoudig. Deze chocoladecakejes met een smeuïge kern zijn pure verwennerij. Ontdek ons eenvoudige recept op deze pagina en maak zelf thuis dit heerlijke dessert klaar.

Aantal porties 4 - voorbereidingstijd 15 minuten - baktijd 8 minuten

Ingrediënten

Ingrediënten
  • 100 gram donkere chocolade
  • 2 grote eieren
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 20 gram bloem, gezeefd
  • Snufje zout
  • Poedersuiker

Benodigdheden

Bereidingswijze voor moelleux au chocolat:

Bereidingswijze voor moelleux au chocolat:
  1. Smelt de chocolade samen met de boter in een grote kom en meng tot alles glad is.
  2. Klop of mix in een andere kom de eieren, suiker en het vanille-extract tot een schuimig mengsel.
  3. Voeg het chocolademengsel bij het eimengsel en roer goed door.
  4. Meng de gezeefde bloem en een snuifje zout erdoor tot een glad beslag.
  5. Vet 4 kleine, voor de airfryer geschikte bakvormen in en verdeel het beslag.
  6. Bak de moelleux 8 minuten op 200 °C in een voorverwarmde airfryer.
  7. Laat de chocoladecakes 1 minuut rusten na het bakken, draai ze dan om op een bord en bestrooi met poedersuiker.

Smakelijk!

Desserts bereiden in de airfryer

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn