Recept: moelleux au chocolat
Moelleux au chocolat maken lijkt misschien ingewikkeld, maar met een airfryer is het juist heel eenvoudig. Deze chocoladecakejes met een smeuïge kern zijn pure verwennerij. Ontdek ons eenvoudige recept op deze pagina en maak zelf thuis dit heerlijke dessert klaar.
Aantal porties 4 - voorbereidingstijd 15 minuten - baktijd 8 minuten
Ingrediënten
Bereidingswijze voor moelleux au chocolat:
- Smelt de chocolade samen met de boter in een grote kom en meng tot alles glad is.
- Klop of mix in een andere kom de eieren, suiker en het vanille-extract tot een schuimig mengsel.
- Voeg het chocolademengsel bij het eimengsel en roer goed door.
- Meng de gezeefde bloem en een snuifje zout erdoor tot een glad beslag.
- Vet 4 kleine, voor de airfryer geschikte bakvormen in en verdeel het beslag.
- Bak de moelleux 8 minuten op 200 °C in een voorverwarmde airfryer.
- Laat de chocoladecakes 1 minuut rusten na het bakken, draai ze dan om op een bord en bestrooi met poedersuiker.
Smakelijk!
Desserts bereiden in de airfryer
Wat kan er in een airfryer? Van hartige gerechten zoals varkensgebraad met kruiden en champignons gevuld met Boursin tot overheerlijke desserts zoals een smeuïge moelleux, de airfryer is verrassend veelzijdig. Op zoek naar een passende airfryer voor je keuken? Ontdek onze selectie van de beste airfryers op de markt en vind een model dat bij je kookbehoeften aansluit.