Niets is vervelender dan een kabel die tijdens het lopen alle kanten op gaat. Daarom raden we je aan om voor draadloze oortjes te kiezen. Je kunt voor volledig draadloze oortjes gaan, zoals Apple AirPods of Samsung Galaxy Buds, of voor oortjes die met een draad rond je nek aan elkaar vastzitten. Die laatste optie is best handig: als er een oortje valt, blijft het via de draad in je nek hangen en raak je het minder snel kwijt. Overweeg voor jezelf welke soort draadloze oortjes je tijdens je looptraining het aangenaamst vindt.
Met oortjes lopen? Dit zijn de beste modellen
Met oortjes luister je naar je favoriete muziek of podcast tijdens het joggen of hardlopen. Maar niet elk paar oordoppen is even geschikt om mee te sporten. Je kijkt best naar draadloze oortjes met een goede waterbestendigheid. Waar je nog op kunt letten als je hardloopoortjes kiest, vertellen we je op deze pagina.
Kies voor gemak met draadloze oortjes voor hardlopen
Lopen door weer en wind doe je met waterdichte oortjes
Als je buiten loopt, kom je af en toe eens in een regenbui terecht. Dan heb je natuurlijk oordoppen nodig die tegen een spat water kunnen. Draadloze oortjes kunnen waterbestendig of waterdicht zijn. Waterbestendige oordoppen kunnen tegen regenwater en zweet, met waterdichte exemplaren kun je ook gerust de douche in. De mate waarin oordopjes tegen zweet en water bestand zijn, kun je afleiden uit hun IP-certificering. Het cijfer achteraan de IP-klasse geeft de waterbestendigheid van de oordopjes weer. Oortjes om mee te sporten hebben minimaal een IPX4-certificering. Zo ben je zeker dat ze geen waterschade oplopen en ook goed blijven functioneren als je zweet. Vanaf IPX7 zijn de oordopjes volledig waterdicht.
Oortjes met een oorhaak zijn perfect voor tijdens het lopen
Tijdens het joggen beweegt je lichaam constant op en neer, daarom is het belangrijk dat je oortjes goed blijven vastzitten. Sommige lopers vinden het handig om draadloze oortjes met een oorhaak of -clip te dragen. Een oorhaak plaats je achter je oren, een oorclip zit in je oorschelp. Beide zorgen ze ervoor dat je oordoppen extra stevig in je oren blijven zitten terwijl je sport. Liever een conventioneel draadloos oortje? Test de pasvorm uit voordat je een paar oortjes kiest, zodat de doppen zeker goed op de vorm van jouw oren aansluiten en zo beter blijven zitten.
Oortjes om te sporten onder de 100 euro
Wil je minder dan € 100,- uitgeven aan oortjes om mee te lopen? Je vindt in deze prijsklasse tal van draadloze oortjes met een goede prijs-kwaliteitverhouding die prima geschikt zijn voor je workout. Oordoppen die in je nek aan elkaar vasthangen hebben meestal het laagste prijskaartje, maar er bestaan ook volledig draadloze oortjes onder de € 100,-. Kijk even rond en selecteer binnen je budget een paar waterbestendige bluetooth-oordopjes. Die functionaliteiten heb je zeker nodig als je met de oortjes wilt sporten.
Wat zijn de beste oortjes om te lopen?
De beste draadloze oortjes om mee te lopen hebben een IPX-waarde van 4 of hoger, waardoor ze tegen zweet en regen kunnen. Daarnaast wil je bij hardloopoortjes ook nog omgevingsgeluid kunnen horen, zodat je bewust blijft van het verkeer en de mensen om je heen. Kies dus bij voorkeur een paar oortjes zonder noise cancelling. Tot slot zijn oordoppen met een bluetooth-verbinding onmisbaar om tijdens je training draadloos muziek van je smartphone te streamen. Wil je ook graag bellen met de oortjes, bijvoorbeeld tijdens je cooldown? Zoek een paar met een ingebouwde microfoon.
Conclusie: met oortjes lopen? Doen!
Muziek kan je wat afleiding bieden tijdens het lopen en je zelfs motiveren om het langer vol te houden. Wil je dit zelf eens uittesten? Met de tips op deze pagina vind je sowieso de beste sportoortjes om mee te joggen. Ook een smartwatch biedt trouwens heel wat voordelen voor lopers. Zo meten de beste sporthorloges jouw loopafstand en analyseren ze je prestaties, zodat je vlotter vooruitgang boekt. Vele draadloze oortjes kun je bovendien met je smartwatch verbinden. Zo haal je het maximale uit je apparaten en je training.