- 400 gram lamsschouder
- 100 gram wortels
- 1 kruidenbuiltje
- 200 gram aardappelen
- 200 gram Parijse champignons
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel bakolie
- 10 dl water
- Zout en peper
Recept: lamsvlees met champignons
Amina4 FEBRUARI 2025
Tover een glimlach op de gezichten van je gasten met dit heerlijke gerecht van lamsvlees en champignons. Dit eenvoudige recept zet je in slechts 30 minuten op tafel, voor een intiem diner met je partner of een gezellige avond met vrienden of familie. Laat die pannen maar in de kast, want je multicooker doet al het werk. Ben je benieuwd naar de bereidingswijze? Lees dan snel verder.
🍽️ Aantal porties: 2 - ⏲️ Voorbereidingstijd: 15 minuten - 🥘 Bereidingstijd: 15 minuten.
Ingrediënten
Benodigdheden
- Multicooker
- 2 kommen
- Vleesmes
- Keukenmesje
- Snijplank
Bereidingswijze lamsvlees met champignons
- Snijd het lamsvlees in gelijke stukken en de wortelen in dunne schijfjes.
- Snipper de ui in halve ringen en snijd de champignons in smalle plakjes.
- Pel de knoflookteentjes en verwijder de groene kiem (als je van een iets scherpere smaak houdt, laat je die gewoon zitten). Pers of hak de knoflook fijn.
- Giet een eetlepel olie in de multicooker en laat deze opwarmen.
- Voeg het lamsvlees toe aan de multicooker en bak het aan tot het mooi bruin is. Haal het vlees erna uit de kuip en zet even opzij.
- Doe nu de champignons erin en sauteer ze kort in de hete olie.
- Voeg het water, het lamsvlees, de wortels en het kruidenbuiltje toe. Doe als laatste de aardappelen erbij, zodat ze goed gaar worden. Kruid af met zout en peper naar smaak.
- Zet de multicooker 15 minuten op de snelkookstand.
- Haal de druk eraf, controleer of alles goed gaar is, en serveer direct.
Smakelijk!