- 1 kilo vastkokende aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- Verse boter
- 300 ml vloeibare room
- 200 ml volle melk
- Zout
- Peper
- Nootmuskaat
Benodigdheden
De gratin dauphinois is een klassieker uit de Franse keuken, beroemd om zijn zijdezachte dun gesneden aardappelschijfjes, romige saus en lichtbruine korstje. Dit recept is eenvoudig te bereiden in de airfryer, en je tovert in een mum van tijd een overheerlijke aardappelschotel op tafel, met behoud van alle rijke smaken.
🍽️ Aantal porties: 4 - ⏲️ Voorbereidingstijd: 20 minuten - 🥘 Bereidingstijd: 50 minuten.
Benodigdheden
Smakelijk !
Deze bereidingswijze in de airfryer zorgt voor een prachtige mix van romige smaken en fluweelzachte texturen. Je kan de gratin dauphinois zowel als bijgerecht als hoofdgerecht serveren. Dankzij de airfryer bereid je dit traditionele Franse gerecht op een gezondere manier. Onze KOENIC-airfryers vereenvoudigen niet enkel de bereiding van deze gratin dauphinois, maar ook van andere heerlijke recepten zoals geroosterde groenten met tahinisaus, falafel met salade of champignons gevuld met Boursin.