- 250 ml slagroom
- 60 gram suiker
- 150 gram mascarpone
- 200 gram lange vingers
- 200 ml afgekoelde espresso
- 125 gram ongepelde, ongezouten pistachenoten
- 10 gram poedersuiker
- Snufje zout
Recept: tiramisu met pistachenoten
Afbeelding gegenereerd met AI
Wil je je gasten echt verwennen? Sluit je feestmaaltijd dan af met een stukje pure hemel: een tiramisu met pistachenoten. De knapperige pistachenoten vormen een heerlijke tegenhanger voor de romige mascarpone. Een dessert om je duimen en vingers bij af te likken. Dit recept vraagt wel wat kookervaring, dus enige kennis van desserts is aanbevolen.
Aantal porties 4 - bereidingstijd 45 minuten - totale tijd 4 uur
Ingrediënten
Wat heb je nodig?
- Staafmixer
- Keukenrobot
- 4 kookringen (doorsnede 5-6 cm)
- 1 steekring (5 cm diameter)
- Bakpapier
- Spuitzak met een ronde spuitmond
Bereidingswijze tiramisu met pistachenoten
Voor de pistachevulling:
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Leg bakpapier op je bakplaat en spreid daar 75 gram pistachenoten over uit.
- Rooster ze voor 10 minuten in de oven.
- Doe de warme pistachenoten samen met een snufje zout en 40 gram fijne suiker in je keukenrobot en maal deze fijn. Hoe langer je maalt, hoe smeuïger de pistachevulling.
Voor de tiramisu:
- Bekleed de kookringen met bakpapier.
- Klop de slagroom en suiker stijf.
- Meng in een andere kom de mascarpone met de pistachepasta en een beetje vanille-extract.
- Klop de slagroom langzaam door de mascarpone.
Taartjes maken:
- Begin met een laag lange vingers. Gebruik hiervoor 2 tot 3 lange vingers, afhankelijk van de grootte van de kookring. Doop de lange vingers kort in de koude espresso en leg ze naast elkaar.
- Snijd met de steekring de lange vingers in een cirkel en leg dit onder in de kookring.
- Bedek met een laag roommengsel, dan weer een laag lange vingers en eindig met het roommengsel. Doe dit voor elke bakvorm.
- Laat de tiramisu minstens 3 uur opstijven in de diepvries.
- Hak de overgebleven pistachenoten fijn in de keukenrobot. Zeef dit boven een bakje, zodat je een bakje met pistachepoeder hebt en een bakje met gehakte pistachenootjes.
- Haal de tiramisu uit de diepvries en bestrooi met het pistachepoeder en de gehakte pistachenoten.
- Zet de desserts in de koelkast totdat je ze gaat serveren.
- Vlak voordat je het dessert gaat serveren, klop je de overige slagroom stijf en spuit er met de spuitzak toefjes op.
- Doe de pistachepoeder in een zeef en bestrooi de tiramisu ermee.
Smakelijk!
Maak je eigen tiramisu met de keukentools van MediaMarkt
Ontdek de kracht van geavanceerde keukenrobots, blenders, staaf- en handmixers van MediaMarkt, die je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Of je nu een romige tiramisu wil perfectioneren of andere complexere desserts wilt proberen, de juiste tools maken het verschil. En met een ruim assortiment aan robot-accessoires wordt elke keukenklus nog eenvoudiger.