- 250 gram bloem
- 4 grote eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 480 ml karnemelk
- 120 gram ongezouten boter
- Snufje zout
- Snufje kardemom
Recept: Noorse wafels
Noorse wafels, traditioneel hartvormig, zijn dunner en zachter dan de klassieke Belgische wafels. Maar thuis bak je ze zo dik of zo dun als je zelf wilt. Volg ons recept voor verse Noorse wafels en serveer ze als ontbijt, snack of als een romantische verrassing met Valentijn.
🍽️ Aantal porties: 8 - ⏲️ Voorbereidingstijd: 10 minuten - 🥘 Bereidingstijd: 24 minuten.
Ingrediënten
Benodigdheden
- Wafelijzer
- Handmixer
- Steelpan of microgolfoven
- 2 kommen
- Bakkwast
- Spatel
Bereidingswijze Noorse wafels
- Zet het wafelijzer aan om voor te verwarmen.
- Meng in een kom de bloem, kristalsuiker, bakpoeder, zout en kardemom.
- Klop in een andere grote kom de eieren, de karnemelk en het vanille-extract met een handmixer door elkaar.
- Voeg de bloem toe aan het eimengsel en klop tot een glad beslag.
- Smelt de helft van de boter in een steelpan en roer dit geleidelijk door het beslag.
- Dek af en laat 30 minuten rusten.
- Smeer de rest van de gesmolten boter met een bakkwast op het hete wafelijzer.
- Schep wat beslag op het wafelijzer en verdeel het snel met een spatel.
- Sluit het wafelijzer en bak de wafels tot ze goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 3 minuten.
Ons receptidee voor Noorse wafels
Wafels bakken gaat vlot met een wafelijzer. Volg de stappen hierboven om het beslag te bereiden. Als je hartvormige wafels wilt, gebruik dan een hartvormig wafelijzer. Natuurlijk kan je dit recept ook gebruiken voor rechthoekige wafels. Zo tover je in een handomdraai de heerlijkste wafels op tafel voor elke gelegenheid. Neem ook eens een kijkje bij onze andere recepten voor meer culinaire inspiratie.