- 175 gram zelfrijzende bloem
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 eetlepel bakpoeder
- 150 gram bruine suiker
- 2 eetlepels lichte siroop
- 2 grote eieren, opgeklopt
- 150 ml halfvolle melk
- 150 ml zonnebloemolie, plus extra om in te vetten
- Zakje glazuur
Recept: chocoladefudgetaart
Amina9 DECEMBER 2024
Maak indruk op je gasten met een overheerlijke chocoladefudgetaart. Gebruik voor het beste resultaat een krachtige blender of een keukenrobot. Hieronder vind je het recept.
Aantal porties: 10 - Voorbereidingstijd: 60 minuten - Bereidingstijd: 30 minuten.
Ingrediënten
Benodigdheden
- Blender of keukenrobot
- Oven
- 2 taartvormen
Bereidingswijze chocoladefudgetaart
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de 2 bakvormen in met zonnebloemolie en bestuif ze lichtjes met bloem.
- Doe de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en bruine suiker in de blender of keukenrobot.
- Voeg de siroop, eieren, olie en melk toe en mix tot een glad deeg.
- Giet het deeg in de ingevette taartvormen en bak 25 tot 30 minuten in de oven.
- Haal de taarten uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen.
- Bereid ondertussen het glazuur voor en spreid een deel uit over de eerste taart. Leg de andere taart erbovenop en verspreid de rest van het glazuur over de bovenkant.
Smakelijk!
Maak je favoriete taart met de blender
Bereid je lievelingstaart op een innovatieve manier: in de blender. Zorg ervoor dat je blender voldoende vermogen heeft om alle ingrediënten grondig te mixen. Naast taarten kan je met een blender ook soepen, sauzen en milkshakes bereiden. Of serveer je zelfgemaakte taart met een feestelijke kerstsmoothie. Heeft je blender niet genoeg vermogen? Een keukenrobot is dan een prima alternatief.
Deze artikelen kunnen je ook interesseren