Zowel met een airfryer als een friteuse tover je frietjes en frituursnacks op tafel, maar de bereidingswijze verschilt. In een friteuse wordt je eten in frituurvet of -olie bereid, terwijl een airfryer zich van hete luchtcirculatie bedient. Daardoor zijn versnaperingen uit een airfryer gezonder. Bovendien is een airfryer veiliger, vermits je geen hete olie of vet nodig hebt. Echter, met een friteuse bekom je die authentieke frituursmaak die een airfryer niet kan evenaren.
Een airfryer laat je toe om meer dan enkel frituursnacks te bereiden; je kan er ook vlees, vis en groenten in klaarmaken. Zelfs taarten of muffins bakken behoort tot de mogelijkheden. Het toestel is vlot te reinigen; de losse onderdelen was je af of kunnen in de vaatwasser. Het reinigen van een friteuse vergt net dat tikkeltje meer tijd. Met een friteuse kan je wel grotere hoeveelheden in één keer bereiden, terwijl je met een airfryer vaak een kleinere pan hebt (afhankelijk van het model). De keuze van het juiste keukenapparaat hangt dus helemaal af van je wensen en behoeften.