Funcooking zet gezelligheid centraal door iedereen te betrekken bij het koken en samen te genieten van de maaltijd in een ongedwongen sfeer. Een andere term hiervoor is 'Koken aan tafel', waarbij je gebruikmaakt van apparaten zoals een raclette-toestel, fondueset, teppanyaki, steengrill, of simpelweg door samen pannenkoeken en wafels te bakken.
De onmisbare toestellen voor funcooking
Inhoud
- Wat is funcooking?
- Funcooking met een raclettetoestel
- Funcooking met een fonduestel
- Onze recepten voor een origineel ontbijt
- Verloren pannenkoeken
- Zoete aardappelpannenkoeken
- Zoute wafels met wortel en kaas
- Toast met ricotta, vijgen en pistachenoten
- Verfraai je maaltijden met de funcooking-apparaten van MediaMarkt
Maak je maaltijden extra gezellig tijdens warme bijeenkomsten met familie of vrienden. Bij MediaMarkt ontdek je een ruime keuze aan apparaten om heerlijke gerechten zoals fondue, raclette of pannenkoeken te bereiden en te delen. Gebruik deze toestellen om waardevolle momenten te beleven met iedereen die je dierbaar is.
Wat is funcooking?
Funcooking met een raclettetoestel
Raclette is een enorm populair gerecht omdat het niet alleen lekker is, maar ook gezellig. Een raclettefeestje is de beste manier om vrienden en familie bijeen te brengen voor een maaltijd waar iedereen zijn eigen schotel samenstelt. De beste raclette- of gourmetstellen smelten niet alleen kaas, maar laten je op het bovenvlak ook groenten, vlees of vis grillen, vergelijkbaar met een steen- of tafelgrill. Er zijn ook gourmetstellen voor 8 personen, die heel geschikt zijn voor feestelijke bijeenkomsten. Racletten is voor alle smaken en diëten, zodat er voor elke gast aan tafel altijd een passende maaltijd is. Bij MediaMarkt vind je een ruim aanbod aan raclette-toestellen, waaronder modellen van Tefal, Domo en Fritel.
Funcooking met een fonduestel
Fondue brengt vrienden en familie gezellig samen rond de tafel. Geniet van verschillende varianten zoals kaasfondue, Chinese fondue, fondue bourguignonne of chocoladefondue, elk met zijn eigen charme. Een fondueset maakt van elke maaltijd een interactief en gezellig samenzijn waarbij elke tafelgast lekkernijen zoals brood, groenten, vlees of fruit in een fonduepan doopt met behulp van een speciale fonduevork. Fondue is vooral gekend voor speciale gelegenheden op koude winterdagen, maar is eigenlijk het hele jaar door een genot. Goed om te weten: voor een geslaagde kaasfondue kies je kazen als Beaufort, Emmental de Savoie of Comté, en voor een Bourguignonne gebruik je mals rundvlees, zoals entrecôte of biefstuk.
Onze recepten voor een origineel ontbijt
Wil je je ontbijt wat spannender maken? Ontdek dan onze originele ontbijtrecepten voor een uitgebalanceerd en smakelijk begin van je dag. Deze recepten zijn niet alleen overheerlijk maar ook eenvoudig te bereiden, en zullen zowel jong als oud bekoren.
Verloren pannenkoeken
Ingrediënten:
- 12 overgebleven pannenkoeken van de Maria-Lichtmis-viering
- 2 eieren
- 60 gram bruine suiker
- 125 ml volle melk
- 125 ml room
- Een klein klontje boter
Bereidingswijze:
- Klop in een diep bord de eieren met de suiker op.
- Voeg geleidelijk al roerend de melk toe.
- Doop de pannenkoeken één voor één in dit mengsel.
- Verhit een klontje boter in een voorverwarmde pannenkoekenmaker of een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de pannenkoeken goudbruin.
- Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.
Zoete aardappelpannenkoeken
Ingrediënten:
- 300 gram zoete aardappelen
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 200 ml room
- 3 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 theelepels kaneel
- 1 eetlepel bakpoeder
Bereidingswijze:
- Schil en snijd de zoete aardappelen in stukjes. Stoom ze tot ze gaar zijn.
- Laat de aardappelen uitlekken en plet ze in een kom.
- Voeg als de aardappelen afgekoeld zijn alle andere ingrediënten toe en mix met de staafmixer tot een vloeibaar beslag.
- Verwarm een beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag, zoals een Tefal-pan, en schep er wat beslag in.
- Bak de pannenkoeken aan beide kanten bruin en serveer ze met je favoriete bijgerecht(en).
Zoute wafels met wortel en kaas
Ingrediënten:
- 3 wortels
- 3 eieren
- 130 gram geraspte Comté, Emmentaler of Mozzarella
- 270 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- een beetje olie
- 2 theelepels zout
Bereidingswijze:
- Schil de wortels en snijd ze fijn voordat je ze stoomt. Plet ze daarna met een vork.
- Voeg de gekookte afgekoelde wortels, eieren, bloem, bakpoeder, zout en geraspte kaas in een grote kom samen en meng tot een homogeen beslag.
- Verwarm het wafelijzer, vet de platen in met een kwastje en verdeel er wat beslag over. Laat minstens 3 minuten bakken.
- Serveer de wafels warm met je favoriete garnituur.
Extra tip: ontdek ook ons recept voor heerlijke wafelhapjes met geitenkaas en vijgenchutney voor een smakelijk tussendoortje.
Toast met ricotta, vijgen en pistachenoten
Ingrediënten:
- 1 tot 2 sneetjes volkorenbrood
- 60 gram ricotta
- 3 vijgen, in dunne plakjes gesneden
- 1 theelepel honing
- Zeste van een citroen
- 1 theelepel citroensap
- Een handjevol pistachenoten
Bereidingswijze:
- Rooster het brood in een broodrooster of leg het even op de grill.
- Meng de ricotta met het citroensap en de honing.
- Smeer de ricotta gelijkmatig over de toast.
- Beleg met de plakjes vijg en strooi de pistachenoten en citroenzeste erover.
Verfraai je maaltijden met de funcooking-apparaten van MediaMarkt
Vind alles wat je nodig hebt voor funcooking in je MediaMarkt-winkel of op onze website. Verlang je naar een gezellige raclette of fondue, of heb je eerder zin in versgebakken wafels of pannenkoeken? Al onze keukenhulpen zijn van topkwaliteit en garanderen heerlijke momenten. Verder zijn er voor de echte zoetebekken chocoladefonteinen, en de binge-watchers vinden hun gading dan weer in popcornmachines. Voor de creatievelingen onder ons zijn er ijsmachines voor de mooiste en lekkerste ijsdesserts.