Er zijn geen regels wat een winterbarbecue betreft, doe vooral wat jij en je gasten het lekkerst vinden. Wij geven je alvast enkele tips om je te inspireren.
Wat dacht je van een stoofpotje of soep op de barbecue? Bereid deze gerechten van tevoren en warm ze op de barbecue op. Zo kan je tijdens je winterbarbecue tijd doorbrengen met je gasten. Wil je toch een gerecht bereiden op de barbecue, ga dan voor geroosterde wintergroenten zoals pastinaak, knolselder of wortelen. Serveer dit met een braadstuk (zoals kip, parelhoen of wild), vis of worsten. Wil je een keer iets anders? Maak dan pizza’s klaar. Heb je geen zin om een volledig gerecht te bereiden? Dan is een tapasavond met verschillende hapjes een aanrader. Maak alles zelf klaar of vraag aan elke gast om een hapje mee te brengen. Dat maakt het alleen maar leuker. Vergeet zeker en vast ook de winterse drankjes niet. Wie aan een winterbarbecue denkt, denkt aan glühwein, jenever of chocolademelk (al dan niet met sterke drank). Alles om het warm te krijgen. Houd deze dranken warm op de barbecue of bewaar ze in een thermoskan.
Weet je niet zeker hoe heet de kolen moeten zijn voor jouw gerecht of wil je de temperatuur van je barbecue op de voet volgen? Ontdek hoe je je barbecuekolen het snelst heet krijgt.